Μη κρυώνεις. Κολύμπα..

στις

kolimpa..

Δε ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο με εσάς, αλλά εγώ, όταν ακούω άσχημα νέα από παντού, τα ρίχνω όλα στο χειμώνα. Το κρύο, την πρόωρη νύχτα και φυσικά τα λεφτά. Η Νο1 αιτία-πλέον- για όλα τα ψυχοσωματικά νοσήματα επί γης. Άλλο αν τα λεφτά είναι αναγκαία και το καλοκαίρι. Ίσως επειδή τότε, έχουν περισσότερο το ρόλο του αξεσουάρ.

Δε χρειάζεται να πω πολλά, ούτε να συμπεράνω πολλά από την κυρία της φωτογραφίας (εκείνη τη μικρή κουκίδα που σχίζει λίγο τη θάλασσα). Μπορεί απλά να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα αρθριτικά της, γι’ αυτό να κολυμπά. Όμως δεν ήταν η μόνη. Είδα και άλλους κυρίους και κυρίες να το τολμούν. Η χειμερινή κολύμβηση είναι από αυτά τα πράγματα που συζητάμε ακόμα ως κάτι περίεργο. Στη θαλπωρή του αυτοκινήτου και με πονοκέφαλο από τις σκέψεις, τους κοιτάμε λέγοντας… «μωρέ τι κάνουν αυτοί οι μουρλοί! Πω πω…».

Καλοκαίρι ή χειμώνας, ο άνθρωπος δεν κινδυνεύει από τίποτα. Όλα για πάρτι του είναι. Και αν ακούμε άσχημα νέα από παντού, όταν βολτάρουμε κάτω από αυτό τον αναποφάσιστο ουρανό καλό είναι να μας χαστουκίζουμε. Μικρές καθημερινές αφυπνίσεις όχι της ποταπότητας, αλλά της μεγαλειότητάς μας. Όμως όπως σε όλες τις αυτοκρατορίες, κάποιος πρέπει να βουτήξει στα κρύα νερά, για να περισώσει την αίγλη των κεκτημένων.

Άνθρωποι μισητοί, ανικανοποίητοι, πλεονέκτες, αδύναμοι και ανόητοι. Δεν είμαστε αυτοί. Και τα αξεσουάρ μας είναι τόσο αχρείαστα, όσο και αυτά της Φρειδερίκης. Βουτάμε στο νερό και νιώθουμε άλλοι. Ενώ είμαστε ακριβώς αυτοί.

Ο άνθρωπος γεννήθηκε να κολυμπά. Όπως και η θάλασσα γεννήθηκε να είναι εκεί. ΚΑΙ το χειμώνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s